Ролята на президента Румен Радев е изцяло нетипична за неговата

...
 Ролята на президента Румен Радев е изцяло нетипична за неговата
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Радев оглавява въстание, не държава

 

Ролята на президента Румен Радев е напълно нетипична за неговата позиция. Той на процедура оглавява едно велико национално въстание против институции на изпълнителната и законодателната власт. Това разяснява пред БНР политологът Огнян Минчев. „ Той на процедура оглавява въстание. Няма ролята на президент, т.е. на посредническа фигура, която би трябвало да възвърне надълбоко нарушената легитимност на упражняването на политическата власт в България ", разяснява Минчев. " Имаме конфликт на институциите, само че нямаме рецесия на институциите, нямаме блокиране на активност на институциите ", сподели политологът.

" Ако от ГЕРБ не съберат 120 подписа, това ще значи преход от рецесия на легитимността към рецесия на парламентарното болшинство ", посочи той. По думите му Конституцията е спешна дъвка, която сега необятно се използва. Според него нова Конституция не е лекарство за изострените връзки в страната.

" Нова Конституция се прави, когато обществото е в умерено положение и има вероятността да мисли дълготрайно, а в сегашната обстановка има игра с нулев резултат ", означи Минчев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР